Tagliatelle s bílým ragú recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- omáčka 100 g slanina 3 lžíce mléko 1 ks cibule 1 snítka rozmarýn 1 ks mrkev 3 lístky šalvěj 3 lístky bobkový list 1 ks řapíkatý celer 0 sklenek bílé suché víno 400 g mleté maso mix podle chuti sůl parmazán mletý černý pepř podle potřeby 500 ml zeleninový vývar příloha 400 g tagliatelle
Postup Tagliatelle s bílým ragú recept
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu podle potřeby očistíme a půlměsícem nakrájíme nadrobno. Šalvěj s rozmarýnem nasekáme také nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.
Do hrnce (hluboké pánve) vložíme mleté maso se slaninou a bez oleje smažíme za stálého míchání. Když maso začne vonět a chytne barvu, tak směs podlijeme vínem, které necháme vypařit. Po vypaření vína maso osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, nakrájenou zeleninu s bylinkami a podlijeme horkým vývarem. Pomalu dusíme přikryté alespoň hodinu. Podle potřeby přiléváme naběračku vývaru.
Deset minut před koncem vaření odendáme bobkový list a přidáme mléko. Za stálého míchání omáčku dovaříme. Mezitím si uvaříme tagliatelle na skus. Tagliatelle přidáme do hotového ragú a promícháme, nejlépe nadhazováním pánve.
Tagliatelle s bílým ragú podáváme teplé posypané nastrouhaným parmazánem.