Tagliatelle s bílým ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
100 g slanina
3 lžíce mléko
1 ks cibule
1 snítka rozmarýn
1 ks mrkev
3 lístky šalvěj
3 lístky bobkový list
1 ks řapíkatý celer
0 sklenek bílé suché víno
400 g mleté maso mix
podle chuti
sůl
parmazán
mletý černý pepř
podle potřeby
500 ml zeleninový vývar
příloha
400 g tagliatelle

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu podle potřeby očistíme a půlměsícem nakrájíme nadrobno. Šalvěj s rozmarýnem nasekáme také nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Do hrnce (hluboké pánve) vložíme mleté maso se slaninou a bez oleje smažíme za stálého míchání. Když maso začne vonět a chytne barvu, tak směs podlijeme vínem, které necháme vypařit. Po vypaření vína maso osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, nakrájenou zeleninu s bylinkami a podlijeme horkým vývarem. Pomalu dusíme přikryté alespoň hodinu. Podle potřeby přiléváme naběračku vývaru.

  3. Deset minut před koncem vaření odendáme bobkový list a přidáme mléko. Za stálého míchání omáčku dovaříme. Mezitím si uvaříme tagliatelle na skus. Tagliatelle přidáme do hotového ragú a promícháme, nejlépe nadhazováním pánve.

  4. Tagliatelle s bílým ragú podáváme teplé posypané nastrouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!