Ta Afelia recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 špetka pepř
olivový olej
4 dl červené víno
1 kg vepřové maso
4 lžíce rozdrcený koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Maso musíme připravit předem naložit. Asi 12 hodin ho necháme uležet v červeném víně společně s koriandrem. Poté maso z vína vyjmeme a necháme okapat. Víno si zatím dáme stranou.

  2. Maso osmažíme na oleji ze všech stran, aby bylo měkké. Potom na něj opět nalijeme odložené víno. Přidáme sůl a pepř. Ztlumíme oheň a necháme ještě vařit asi půl hodiny. Ve chvíli, kdy se šťáva vyvaří a je jí už jen málo, opět trochu zesílíme oheň a necháme posledních pět minut vařit bez pokličky.

  3. Pokrm Ta Afelia podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!