Ta Afelia recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 špetka pepř olivový olej 4 dl červené víno 1 kg vepřové maso 4 lžíce rozdrcený koriandr
Postup Ta Afelia recept
Postup přípravy receptu
-
Maso musíme připravit předem naložit. Asi 12 hodin ho necháme uležet v červeném víně společně s koriandrem. Poté maso z vína vyjmeme a necháme okapat. Víno si zatím dáme stranou.
Maso osmažíme na oleji ze všech stran, aby bylo měkké. Potom na něj opět nalijeme odložené víno. Přidáme sůl a pepř. Ztlumíme oheň a necháme ještě vařit asi půl hodiny. Ve chvíli, kdy se šťáva vyvaří a je jí už jen málo, opět trochu zesílíme oheň a necháme posledních pět minut vařit bez pokličky.
Pokrm Ta Afelia podáváme s přílohou podle chuti.