Sýrový salát s hroznovým vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
2 lžíce ocet
5 lžic majonéza
1 ks čekanka
15 dkg ementál
3 lžíce kysaná smetana
1 ks hlávkový salát
4 lžíce pomerančová šťáva
3 lžíce piniová semínka
20 dkg modré hroznové víno
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi nasucho opečeme piniová semínka, poté je dáme stranou.

  2. Čekanku a hlávkový salát očistíme a rozdělíme na jednotlivé listy, které důkladně omyjeme a otřepeme dosucha. Poté listy roztrháme na kousky. Sýr nakrájíme na tenké nudličky. Hrozny omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jadérek.

  3. Do mísy dáme všechny připravené suroviny a důkladně promícháme. Z octa, soli, pepře a oleje umícháme zálivku, kterou vmícháme do salátu v míse.

  4. Smícháme majonézu, smetanu a pomerančovou šťávu, osolíme, opepříme a důkladně zamícháme.

  5. Salát rozdělíme na talíře, přelijeme připraveným krémem a posypeme opraženými piniovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!