Sýrový dip recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
0.5 svazku bazalka
2 ks šalotka
1 ks hruška
100 g gorgonzola
150 g zakysaná smetana
mletý bílý pepř
3 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Hrušku oloupeme, rozčtvrtíme a zabavíme jádřince. Šalotku oloupeme. Oboje nakrájíme na drobné kostičky, v misce smícháme a zakápneme citronovou šťávou. Bazalku omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

  2. Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou dohladka a utřeme se zakysanou smetanou. Pak do směsi přimícháme hrušku, šalotku a bazalku. Podle chuti omáčku osolíme a opepříme.

  3. Necháme lehce vychladit a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!