Steak s novým bramborem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 lžíce máslo
8 - 10 ks brambory
1 dl mléko
1 lžička kmín
3 lžíce olivový olej
4 lžičky koření na steak
čerstvá zelenina
4 plátky vepřová krkovička

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si odkostíme, opláchneme a zlehka naklepeme plátky vepřové krkovičky. Maso posypeme kořením na steak a zakapeme olivovým olejem. Asi hodinu necháme maso v chladu uležet

  2. Oškrábeme si nové brambory a chvíli je necháme namočené ve studené vodě. Pak vodu slijeme, dolijeme čerstvou a dáme brambory vařit. V době varu přidáme kmín a sůl. Pokud k bramborám dáme trochu másla, nebude nám voda přetékat

  3. Spolu s počátkem přípravy brambor si dobře nahřejeme vyšší pánev na úpravu steaků. Na rozpálenou pánev vložíme naložené plátky masa a opečeme. Po otočení masa pánev přikryjeme poklicí a necháme na kamnech dopékat. V přikryté pánvi tak bude maso připraveno zároveň s bramborami

  4. Při servírování brambor a masa zatím do výpeku na pánev přidáme máslo, přilijeme mléko a promícháme. Vznikne tak výborná omáčka, kterou nakonec podléváme zčásti brambory i maso na talíři

  5. Steak s novým bramborem doplníme čerstvou zeleninou a různými dresinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!