Steak s povidlovou omáčkou aneb Krpálkova síla recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 hrnečku olej
4 snítky rozmarýn
1 hrnek vývar z kostí
koření
1 špetka mletá skořice
hladká mouka
4 plátky hovězí roštěnka
3 lžíce švestková povidla
3 lžíce bylinkové máslo
bylinkové máslo
1/2 lžičky mletý černý pepř
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso mírně naklepeme a okořeníme. Nyní orestujeme steak na silně rozpálené pánvi s trochou oleje cca 1 minutu na každé straně, aby se nám maso pěkně zatáhlo

  2. Poté opékáme maso 2 - 3 minuty z každé strany. Nyní teprve steak osolíme mořskou solí. Důležité je do masa v žádném případě nepíchat vidličkou, ale používat obracečku

  3. Do zbylého výpeku přidáme vývar, povidla, koření, zaprášíme moukou, řádně promícháme, zpěníme a po chvilce můžeme odstavit. Pro lesk omáčky přidáme kousek másla. Omáčku nalijeme na talíř a do ní položíme steak

  4. Ke steaku s povidlovou omáčkou jako přílohu doporučuji zapečenou bramborovou kaši a pro oko upravenou zeleninovou oblohu. Steak dozdobíme bylinkovým máslem a snítkou rozmarýnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!