Steak s povidlovou omáčkou aneb Krpálkova síla recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 hrnečku olej 4 snítky rozmarýn 1 hrnek vývar z kostí koření 1 špetka mletá skořice hladká mouka 4 plátky hovězí roštěnka 3 lžíce švestková povidla 3 lžíce bylinkové máslo bylinkové máslo 1/2 lžičky mletý černý pepř mořská sůl
Postup Steak s povidlovou omáčkou aneb Krpálkova síla
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso mírně naklepeme a okořeníme. Nyní orestujeme steak na silně rozpálené pánvi s trochou oleje cca 1 minutu na každé straně, aby se nám maso pěkně zatáhlo
Poté opékáme maso 2 - 3 minuty z každé strany. Nyní teprve steak osolíme mořskou solí. Důležité je do masa v žádném případě nepíchat vidličkou, ale používat obracečku
Do zbylého výpeku přidáme vývar, povidla, koření, zaprášíme moukou, řádně promícháme, zpěníme a po chvilce můžeme odstavit. Pro lesk omáčky přidáme kousek másla. Omáčku nalijeme na talíř a do ní položíme steak
Ke steaku s povidlovou omáčkou jako přílohu doporučuji zapečenou bramborovou kaši a pro oko upravenou zeleninovou oblohu. Steak dozdobíme bylinkovým máslem a snítkou rozmarýnu.