Sýrovo-cibulový koláč recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
125 g máslo
2 ks cibule
4 lžíce voda
1 lžíce slunečnicový olej
250 g hladká mouka
300 ml smetana ke šlehání
mletý černý pepř
250 g směs sýrů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, máslo a půl lžičky soli dáme do mísy od robotu a mícháme, dokud směs nezačne připomínat strouhanku. Přidáme 4 lžíce studené vody a uhněteme těsto, které přendáme na lehce pomoučněnou pracovní plochu a znovu prohněťeme dohladka. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 10 minut chladit

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto rozválíme a pak jím vyložíme kulatou pečící formu o průměru 23 cm. Zakryjeme pečícím papírem, zatěžkáme fazolemi a pečeme 15 minut. Sejmeme pečící papír a dopékáme 10 minut dozlatova

  3. Zatím co pečeme těsto, necháme na oleji 10 minut změknout na kolečka nakrájenou cibuli. Vejce a smetanu našleháme v misce, osolíme a opepříme. Sýry (niva, sýr s bílou plísní, eidam, čedar) nastrouháme do misky, promícháme a přendáme na upečené těsto, navrch poklademe cibuli a vše přelijeme vajíčkovou směsí

  4. Teplotu v troubě snížíme na 160 °C a sýrovo-cibulový koláč pečeme 40 minut

  5. Lze dozdobit čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!