Sýrové vdolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
4 lžíce mléko
1 ks cibule
1 špetka prášek do pečiva
4 lžíce polohrubá mouka
200 g strouhaný sýr
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z vajec, mléka a mouky připravíme těstíčko. Do něj přidáme strouhaný sýr, nadrobno nasekanou cibuli, na špičku nože prášek do pečiva. Podle chuti osolíme, dobře promícháme a necháme odpočívat 15 - 20 minut.

  2. Připravenou směs smažíme v oleji jako vdolky. Sýrový vdolky pokládáme na papírovou utěrku, abychom odsáli přebytečný tuk.

  3. Sýrové vdolky podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!