Vepřové kotlety na šťávě s houbami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 sklenka vývar 2 hrstě žampiony 4 ks vepřová kotleta 2 lžíce čerstvá petrželka mletý černý pepř 2 lžíce smetana na vaření česneková pasta
Postup Vepřové kotlety na šťávě s houbami
Postup přípravy receptu
-
Čisté osušené kotlety potřeme česnekovou pastou, osolíme, opepříme a naklepeme. Stroužky česneku s čerstvou petrželkou nasekáme nadrobno
Houby očistíme, nakrájíme na slabounká kolečka a osmažíme na česneku s petrželkou ve lžíci oleje. Podle potřeby přidáme vývar promíchaný s 2 lžícemi smetany. Houby dochutíme solí a pepřem
V další pánvi osmažíme kotlety z obou stran. Opečené kotlety přidáme k houbám a spolu je prosmažíme (dalších asi 10 minut)
Vepřové kotlety na šťávě s houbami podáváme s rýží nebo bramborem.