Vepřové kotlety na šťávě s houbami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 sklenka vývar
2 hrstě žampiony
4 ks vepřová kotleta
2 lžíce čerstvá petrželka
mletý černý pepř
2 lžíce smetana na vaření
česneková pasta

Postup přípravy receptu

  1. Čisté osušené kotlety potřeme česnekovou pastou, osolíme, opepříme a naklepeme. Stroužky česneku s čerstvou petrželkou nasekáme nadrobno

  2. Houby očistíme, nakrájíme na slabounká kolečka a osmažíme na česneku s petrželkou ve lžíci oleje. Podle potřeby přidáme vývar promíchaný s 2 lžícemi smetany. Houby dochutíme solí a pepřem

  3. V další pánvi osmažíme kotlety z obou stran. Opečené kotlety přidáme k houbám a spolu je prosmažíme (dalších asi 10 minut)

  4. Vepřové kotlety na šťávě s houbami podáváme s rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!