Vepřové kotlety na kmínu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
2 lžičky máslo
50 ml bílé víno
hladká mouka
1/4 lžičky drcený kmín
4 ks vepřová kotleta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, opepříme a z obou stran poprášíme hladkou moukou

  2. Na rozpáleném oleji kotlety opečeme z obou stran a podlijeme vínem. Jakmile se víno odpaří, zmírníme teplotu, maso osolíme, ochutíme kmínem a podlijeme vývarem. Pod pokličkou podusíme doměkka. Měkké kotlety vyjmeme a uchováme na teple

  3. Máslo obalíme v hladké mouce, vložíme do vydušené šťávy a necháme přejít varem. Tím se šťáva trochu zahustí a zjemní

  4. Vepřové kotlety na kmínu rozdělíme na teplé talíře, přelijeme šťávou a podáváme s rýží. Vhodným doplňkem je na másle dušená jarní zeleninová směs.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!