Vepřové kotlety na pivu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g slanina
4 stroužky česnek
olej
sůl
kečup
drcený kmín
300 ml světlé pivo
6 ks vepřové kotlety
mletý černý pepř
1 ks velká červená cibule
3 ks bílá kapie

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a ochutíme solí a pepřem. Omyté kapie rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jádřinců. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme

  2. Kotlety zprudka opečeme z obou stran na oleji a přeložíme i s výpekem do pekáče. Maso potřeme kečupem, okmínujeme, obložíme slaninou, cibulí, česnekem a kapiemi. Vše podlijeme pivem a pečeme zvolna v předehřáté troubě doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou

  3. Vepřové kotlety na pivu rozdělíme na teplé talíře, poklademe cibulí a kapiemi, přelijeme sosem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!