Vepřové kotlety na pivu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 g slanina 4 stroužky česnek olej sůl kečup drcený kmín 300 ml světlé pivo 6 ks vepřové kotlety mletý černý pepř 1 ks velká červená cibule 3 ks bílá kapie
Postup Vepřové kotlety na pivu
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a ochutíme solí a pepřem. Omyté kapie rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jádřinců. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme
Kotlety zprudka opečeme z obou stran na oleji a přeložíme i s výpekem do pekáče. Maso potřeme kečupem, okmínujeme, obložíme slaninou, cibulí, česnekem a kapiemi. Vše podlijeme pivem a pečeme zvolna v předehřáté troubě doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou
Vepřové kotlety na pivu rozdělíme na teplé talíře, poklademe cibulí a kapiemi, přelijeme sosem a podáváme.