Sýrová zemlbába recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
400 ml mléko
tuk
0.8 ks veka
sladká paprika
4 lžíce rostlinný olej
strouhaný muškátový oříšek
200 g tvrdý sýr eidam

Postup přípravy receptu

  1. Veku a sýr nakrájíme na tenké plátky. Zapékací mísu vymažeme tukem a vyrovnáme ji vrstvou veky. Na veku poklademe sýr a na sýr zase veku. Vrstvy střídáme tak, aby na vrch zůstaly plátky veky.

  2. Naplněnou zapékací mísu ještě zalijeme vejci rozšlehanými se solí, mlékem a kořením. Povrch poklademe kousky tuku a v předehřáté troubě zapékáme asi 30 minut na 180 °C.

  3. Hotovou zemlbábu podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!