Tuňákovo-sýrová omáčka s těstovinami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
1 ks cibule
0,5 balení niva
1 balení těstoviny
2 konzervy tuňák ve vlastní šťávě
1 svazek jarní cibulka
2 kelímky smetana 32%

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme se špetkou soli a lžičkou oleje, aby se nelepily, propláchneme a necháme okapat. Doporučuji špagety

  2. Jednu velkou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova. Až se nám bude zdát cibule dostatečně zbarvená, přidáme plechovku nebo plechovky tuňáka ve vlastní šťávě a mícháme asi 15 minut. Já osobně přidávám do jídla dvě plechovky tuňáka a celou nivu, je to však na vaší chuti

  3. Až bude tuňák osmažený, nadrobíme do pánve s tuňákem a cibulí nivu. Mícháme, dokud se niva úplně nerozpustí. Poté přidáme smetanu a mícháme asi dalších 10 minut. Úplně nakonec, už když se chystáme dát pánev ze sporáku pryč, přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka a zamícháme

  4. Tuňákovo-sýrová omáčku podáváme s těstovinami. Podle chuti můžeme přidat i cherry rajčata nařezaná na půlky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!