Zapečená sýrová polenta s vepřovými nudličkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 stroužky česnek
olej
sůl
50 - 100 ml vývar
2 ks vejce
solamyl
100 g eidam
steakové koření
600 g vepřová kýta
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
1 lžička worchestrová omáčka
200 g kukuřičná polenta

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a ochutíme steakovým kořením, zakapeme olejem a obalíme v solamylu. Oloupaný česnek prolisujeme a omytou petrželovou nať jemně usekáme

  2. Polentu uvaříme podle návodu na obalu a ještě do vlažné kaše vmícháme sýr, polovinu prolisovaného česneku, vejce a usekanou petrželku. Směs podle potřeby osolíme, opepříme a přendáme do pekáčku vytřeného olejem. Polentu zapečeme v horké troubě asi při 250 °C dozlatova

  3. Sýrovou polentu necháme asi 20 minut odležet a mezitím si připravíme vepřové nudličky. Maso zprudka ze všech stran orestujeme na oleji. Pak přilijeme malé množství vývaru a worchester, přidáme česnek a za stálého míchání necháme šťávu zhoustnout. Podle potřeby pokrm dochutíme solí a pepřem

  4. Zapečenou sýrovou polentu rozdělíme na porce, obložíme vepřovými nudličkami a podáváme s paprikovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!