Sýrová polévka ze staré Anglie recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
70 g máslo
300 ml mléko
2 ks mrkev
440 ml kuřecí vývar
70 g hladká mouka
mletý černý pepř
200 g sýr Čedar

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu si rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání mouku asi minutu restujeme. Pak hrnec odstavíme a do jíšky (musí zůstat světlá) postupně vlijeme kuřecí vývar a mléko. Sýr nastrouháme.

  2. Kastrol vrátíme zpět na plotýnku, polávku za neustálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí, asi 4 minuty.

  3. Mrkev očistíme, nastrouháme a přidáme do polévky. Vše povaříme přibližně stejnou dobu.

  4. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr. Když se sýr roztaví, polévku dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!