Kytičky s mandlí recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
140 g máslo
200 g nugeta
2 lžičky skořice mletá
30 g mandle loupané
200 g cukr moučka
1 lžička citrónová šťáva
220 g hladká mouka
2 lžičky citronová kůra
120 g čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo (nebo sádlo), cukr moučku a vejce. Suroviny lehce prohněteme, přisypeme mletou skořici, jemně nastrouhanou citronovou kůru a přilijeme šťávu

  2. Vypracujeme hladké pevné těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme asi 30 minut odpočinout v lednici. Těsto rozválíme na vále posypaném moukou na plát silný asi 2 mm

  3. Tvořítkem vykrajujeme kytičky,které pokládáme na vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C dorůžova. Upečené sesuneme z plechu a necháme vychladnout. Kytičky rozdělíme na dvě části. První část potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a ozdobíme mandlí

  4. Druhou část kytiček rozložíme na pracovní desku a nastříkáme na ně nugátový krém. Nakonec obě poloviny slepíme k sobě a necháme ztuhnout na chladném místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!