Sýrová omáčka s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
1 špetka sůl
1-2 ks cibule
150 g niva
300 g kuřecí maso
1 špetka mletý černý pepř
250 ml smetana na vaření
2-3 kostky tavený smetanový sýr

Postup přípravy receptu

  1. Najemno nakrájíme cibuli. Cibule můžeme dát podle chuti, ale platí přibližně 1 kuřecí prso a jedna střední cibule.

  2. Cibuli smažíme na rozehřáté pánvi. Až bude mírně zlatavá (barva je důležitá, dodá omáčce tu správnou chuť) přidáme maso nakrájené na nudličky a restujeme. Osolíme, opepříme. Když je maso hotové, odstavíme.

  3. Buď si maso a cibuli přesuneme do jiné nádobky, nebo vezmeme jinou a hlubší pánev. Tu rozehřejeme a necháme rozpustit na malé kousky nakrájenou nivu. Přidáme tavený sýr. Když se rozpustí, zalijeme smetanou na vaření. Pokud chceme mít jistotu, že se všechen sýr rozpustil, můžeme směs rozmixovat, ale není nutné. Podle potřeby a hustoty přiléváme smetanu. Když je omáčka hladká a dostatečně hustá, přidáme odložené maso se zlatavou cibulí a smícháme dohromady. Většinou není potřeba omáčku dochucovat. Pozor, niva je dost slaná, proto se solí na maso radši šetřit.

  4. Sýrovou omáčku s kuřecím masem podáváme s hranolky nebo těstovinami. Do omáčky můžeme přidat i olivy nebo houby. Vegetariánskou nebo zjednodušenou verzi můžeme vykouzlit tak, že prostě vynecháme maso. Takto připravená omáčka se hodí buď na těstoviny nebo třeba jen na přelití steaků, masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!