Sýrová omáčka na bílém vínu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
1-2 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 špetka oregano
0 l bílé víno
1 špetka mletý pepř
1 lžička harmony
podle potřeby
1 špetka petrželka
omáčka
0 l mléko
1 ks cibule
200 g niva
200 ml smetana ke šlehání
200 g uzené maso
3 kostky tavený sýr
100 g mražená zelenina
150 g eidam 30%

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Uzené maso nakrájíme a sýry nastrouháme.

  2. Na másle osmahneme cibulku, přidáme jemně nakrájené uzené maso. Po orestování vložíme nastrouhanou nivu, 30% cihlu a 3 tavené čtverečky sýra a mraženou míchanou zeleninu (kukuřice, hrášek, mrkev). Zalijeme 30% smetanou, osolíme, opepříme a přidáme Harmony od Maggi, také stroužek česneku. Podle potřeby přidáváme cca 0,5 l mléka. Na dochucení sýrové omáčky přilijeme 1dl bílého vína a zahustíme.

  3. Na závěr posypeme sýrovou omáčku na bílém víně oreganem a jemně nasekanou petrželkou. Sýrovou omáčku podáváme s těstovinami.

  4. Připravujeme-li sýrovou omáčku pro vegetariány, vyměníme uzené maso za čerstvé žampiony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!