Sýrová omáčka na bílém vínu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti 1-2 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 špetka oregano 0 l bílé víno 1 špetka mletý pepř 1 lžička harmony podle potřeby 1 špetka petrželka omáčka 0 l mléko 1 ks cibule 200 g niva 200 ml smetana ke šlehání 200 g uzené maso 3 kostky tavený sýr 100 g mražená zelenina 150 g eidam 30%
Postup Sýrová omáčka na bílém vínu recept
Postup přípravy receptu
-
Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Uzené maso nakrájíme a sýry nastrouháme.
Na másle osmahneme cibulku, přidáme jemně nakrájené uzené maso. Po orestování vložíme nastrouhanou nivu, 30% cihlu a 3 tavené čtverečky sýra a mraženou míchanou zeleninu (kukuřice, hrášek, mrkev). Zalijeme 30% smetanou, osolíme, opepříme a přidáme Harmony od Maggi, také stroužek česneku. Podle potřeby přidáváme cca 0,5 l mléka. Na dochucení sýrové omáčky přilijeme 1dl bílého vína a zahustíme.
Na závěr posypeme sýrovou omáčku na bílém víně oreganem a jemně nasekanou petrželkou. Sýrovou omáčku podáváme s těstovinami.
Připravujeme-li sýrovou omáčku pro vegetariány, vyměníme uzené maso za čerstvé žampiony.