Sýrová couračka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
4 ks vejce
3 ks brambory
300 ml mléko
1 ks cibule
1 ks feferonka
drcený kmín
mletý černý pepř
500 g kysané zelí
200 g smetanový tavený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Okapané zelí podle potřeby překrájíme. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme. Vejce uvaříme natvrdo. Feferonku zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky

  2. Brambory uvaříme v osolené a okmínované vodě do poloměkka. Potom přidáme pokrájené zelí a vše uvaříme doměkka

  3. Mezitím na oleji necháme zesklovatět cibulku, na které krátce osmahneme feferonku. V této směsi necháme rozpustit sýr, přilijeme mléko a za stálého míchání krátce povaříme

  4. K uvařeným bramborám se zelím vmícháme pikantní sýrovou směs a polévku necháme ještě 5 minut povařit. Sýrovou couračku podle potřeby ochutíme solí a pepřem

  5. Pikantní zelnou polévku se sýrem podáváme s vařeným vejcem natvrdo a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!