Svíčkové medailonky s kari rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g rýže
kari
90 g hovězí svíčková
salát
1 lžička olej
sůl
ocet
20 g cibule
10 g kopr
cukr krupice
100 g bílé zelí
podle chuti
sůl
pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na medailonky. Na oleji maso orestujeme, ochutíme solí a pepřem.

  2. Propláchnutou rýži ochutíme solí, přidáme kari koření a dáme vařit. Uvařenou rýži scedíme a podáváme k hotovým medailonkům.

  3. Podáváme se zelným salátem, který si připravíme následovně: Hlávkové zelí zbavíme košťálu, nakrájíme na jemné nudličky, přelijeme vodou a necháme okapat. Potom zelí prosolíme a necháme krátce odležet. Cibulku oloupeme a nasekáme společně s koprem. Promícháme se zelím a ochutíme cukrem, octem a olejem.

  4. Svíčkové medailonky s kari rýží promícháme a podáváme společně se zelným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!