Bramborový salát s uzeninou recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 1 hrst petrželka 2 kg brambory 2 ks cibule 1 sklenice majonéza 2 lžíce plnotučná hořčice 3 ks vejce natvrdo 1 lžíce worcestrová omáčka mletý černý pepř 200 g měkký salám 1 sklenice sterilovaná zelenina na salát
Postup Bramborový salát s uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Ve vánoční ráno si uvaříme brambory ve slupce, vejce natvrdo a obojí necháme vychladnout. Po vychladnutí brambory a vejce oloupeme, nakrájíme na větší kostičky a vložíme do mísy
K bramborám a vejcím přidáme scezenou sterilovanou směs na salát a na kostky nakrájenou uzeninu. vložíme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme worcestrovou omáčkou a lžící hořčice. Do bramborového salátu s uzeninou přidáme majonézu či jogurt, případně kombinaci obou těchto ingrediencí, salát opatrně promícháme. Pokud je salát dostatečně ochucený, dáme ho do lednice odležet
K dokonalosti štědrovečerní večeře už zbývá jen osmažit kapra, přidat jej na talíř k bramborovému salátu s uzeninou a podávat.