Bramborový salát s uzeninou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 hrst petrželka
2 kg brambory
2 ks cibule
1 sklenice majonéza
2 lžíce plnotučná hořčice
3 ks vejce natvrdo
1 lžíce worcestrová omáčka
mletý černý pepř
200 g měkký salám
1 sklenice sterilovaná zelenina na salát

Postup přípravy receptu

  1. Ve vánoční ráno si uvaříme brambory ve slupce, vejce natvrdo a obojí necháme vychladnout. Po vychladnutí brambory a vejce oloupeme, nakrájíme na větší kostičky a vložíme do mísy

  2. K bramborám a vejcím přidáme scezenou sterilovanou směs na salát a na kostky nakrájenou uzeninu. vložíme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme worcestrovou omáčkou a lžící hořčice. Do bramborového salátu s uzeninou přidáme majonézu či jogurt, případně kombinaci obou těchto ingrediencí, salát opatrně promícháme. Pokud je salát dostatečně ochucený, dáme ho do lednice odležet

  3. K dokonalosti štědrovečerní večeře už zbývá jen osmažit kapra, přidat jej na talíř k bramborovému salátu s uzeninou a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!