Svíčková v kabátku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks listové těsto
1 ks hovězí svíčková
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
náplň
1-2 ks vejce
1 lžíce máslo
1 ks cibule
150 g žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí svíčku omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, cibuli oloupeme a obojí nasekáme najemno.

  2. Svíčkovou důkladně restujeme 15 - 20 minut ze všech stran. Mezitím si na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme zesklovatět cibulku a pak žampiony. Dusíme doměkka. Pak směs osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželovou nať. Necháme zchladnout.

  3. Listové těsto vyválíme na obdélník tenký asi 0,5 cm. Do houbové směsi vmícháme vejce, aby vznikla pasta. Tou potřeme listové těsto. Na směs položíme restovanou a zchladlou svíčkovou, potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme. Svíčkovou v kabátku pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.

  4. Upečenou svíčkovou nakrájíme a můžeme podávat. Vhodnou přílohou je zelenina na másle, nebo salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!