Pikantní olivy recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 špetka sůl
1 hrst lístky bazalky
60 ml extra panenský olivový olej
200 g olivy s mandlí
2 ks sterilovaná chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Menší hrstku lístků bazalky jemně nasekáme, česnek utřeme s trochou soli nebo prolisujeme. Chilli papriku nakrájíme na kroužky nebo na kousky. Vše promícháme s olivovým olejem

  2. Bylinkový olej můžeme připravit i s předstihem

  3. Zakoupené olivy s mandlí scedíme a necháme okapat. Promícháme se směsí oleje, bazalky, česneku a kapie. Můžeme ještě ochutit pepřem

  4. Pikantní olivy necháme uležet. V lednici vydrží i několik dní. Můžeme je podávat samotné nebo jako chuťovku - třeba k obložené studené míse.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!