Pikantní mungo fazole recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 dl olej
1 špetka sůl
3 lžíce jogurt
2 dl voda
1 špetka mletý pepř
4 lžičky chilli omáčka
0,5 kg mungo fazole
10 dkg italská slanina
1 plechovka rajčata z plechovky
4 špetky pikantní kari

Postup přípravy receptu

  1. Mungo fazole necháme přes noc namočit. Poté ji uvaříme, doba varu do 15 minut

  2. Na rozpáleném oleji si osmahneme slaninu nakrájenou najemno, po chvíli přidáme česnek a osmahneme. Přidáme rajčata z plechovky, osolíme, opepříme. Promícháme a zmírníme var

  3. Do základu přisypeme uvařené fazole. Přidáme kari, chilli, chvíli povaříme a podlijeme asi 2 dl vody. Zjemníme jogurtem, zamícháme a pár minut opět povaříme

  4. Pikantní mungo fazole podáváme jako hlavní chod nebo jimi plníme tortilly.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!