Svíčková po rusku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 2 ks cibule 0 kg hříbky 1 lžíce hladká mouka 0 l zakysaná smetana 1-2 lžíce citronová šťáva 0 kg hovězí svíčková 20 dkg ghí podle chuti sůl
Postup Svíčková po rusku recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme omáčku. Půl kila hříbků (mohou být čerstvé i konzervované) podusíme na cibuli usmažené na čerstvém másle. Potom je zalijeme půl litrem zakysané smetany rozkvedlané s lžící hladké mouky. Houby povaříme 20 minut na mírném ohni.
Mezitím dobře odleželou svíčkovou zbavíme loje a blan. Hovězí maso rozkrájíme na větší kostky. V hlubší pánvi rozpustíme ghí (přepuštěné máslo), maso na ně vložíme a rychle ze všech stran na prudkém ohni opečeme. Nesmíme solit, maso by pustilo příliš hodně šťávy!
Opečené maso vložíme do vřelé omáčky, osolíme a necháme v omáčce pod poklicí proležet. Vařit se už nesmí! Před podáváním do omáčky vmícháme trochu citronové šťávy.
Svíčková po rusku je výborná s vařenými brambory, které můžeme posypat čerstvě nasekanou petrželkou nebo pažitkou. V Rusku někdy v hříbkové omáčce cibuli vynechávají.