Svíčková po rusku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
2 ks cibule
0 kg hříbky
1 lžíce hladká mouka
0 l zakysaná smetana
1-2 lžíce citronová šťáva
0 kg hovězí svíčková
20 dkg ghí
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Půl kila hříbků (mohou být čerstvé i konzervované) podusíme na cibuli usmažené na čerstvém másle. Potom je zalijeme půl litrem zakysané smetany rozkvedlané s lžící hladké mouky. Houby povaříme 20 minut na mírném ohni.

  2. Mezitím dobře odleželou svíčkovou zbavíme loje a blan. Hovězí maso rozkrájíme na větší kostky. V hlubší pánvi rozpustíme ghí (přepuštěné máslo), maso na ně vložíme a rychle ze všech stran na prudkém ohni opečeme. Nesmíme solit, maso by pustilo příliš hodně šťávy!

  3. Opečené maso vložíme do vřelé omáčky, osolíme a necháme v omáčce pod poklicí proležet. Vařit se už nesmí! Před podáváním do omáčky vmícháme trochu citronové šťávy.

  4. Svíčková po rusku je výborná s vařenými brambory, které můžeme posypat čerstvě nasekanou petrželkou nebo pažitkou. V Rusku někdy v hříbkové omáčce cibuli vynechávají.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!