Kuřecí kousky s estragonovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
170 ml smetana
1 snítka tymián
2 lžíce brandy
2 lžíce olivový olej
2 lžíce čerstvý tymián
8 plátků uzená slanina
mletý černý pepř
8 ks sušené rajče
500 g mladý pórek
4 plátky kuřecí prso bez kosti
375 ml čerstvý kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Do masa uděláme z každé strany hluboký zářez, aby vznikla kapsa. Do každé kapsy zasuneme 2 sušená rajčata, maso omotáme plátkem slaniny, kterou připevníme navlhčeným párátkem

  2. Maso pečeme 2-3 minuty z obou stran dozlatova. V ohnivzdorné misce rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme opečené maso a vložíme do trouby. Pečeme 15 minut, až je maso propečené. Maso přemístíme na talíř, odstraníme párátko a udržujeme je teplé. Mezitím opečeme na rozehřátém grilu pórek potřený zbývajícím olejem

  3. Do pánve nalijeme vývar a brandym, a za stálého míchání vaříme na silném ohni 3 minuty, až se polovina směsi vyvaří. Přimícháme smetanu a estragon a na mírném ohni vaříme ještě 2 - 3 minuty, dokud šťáva nezhoustne. Vzniklou směsí přelijeme maso a pórek. Před podáváním ozdobíme estragonem

  4. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!