Slaný závin s mletým masem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl vejce 1 ks pórek 1 balíček listové těsto 25 dkg anglická slanina 40 dkg mleté maso olej nebo sádlo 40 dkg listový špenát 25 dkg plátkový sýr mletý černý pepř celý kmín
Postup Slaný závin s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Malé válečky sekané si upečeme den dopředu v alobalu ze 40 dkg mletého masa podle chuti každého kuchaře
Špenátové listy (třeba mražené) spaříme, pak je krátce podusíme s nakrájeným pórkem na tuku, opepříme, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Špenátovou směs necháme vychladit
Listové těsto rozdělíme na 3 díly a vyválíme na tenké pláty, poklademe sýrem, pak špenátem, na který poklademe slaninu nebo šunku, položíme válečky studené sekané, svineme do závinu a konce dobře uzavřeme
Slaný závin s mletým masem položíme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou, posypeme kmínem (mákem, sezamem) a dáme péct do vyhřáté trouby, až je krásně růžový
Slaný závin s mletým masem podáváme teplý nebo studený. Studený závin se podává lépe, protože je sýr ztuhlý.