Svěží rýžový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks rajče 1 ks citron 1 hrnek rýže 2 lžíce olivový olej 2 ks jarní cibulka 0.5 ks řapíkatý celer podle chuti sůl bazalka čerstvě mletý pepř
Postup Svěží rýžový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži (nelepivou) uvaříme v osolené vodě doměkka.
Mezitím si připravíme všechnu zeleninu. Půlku menšího řapíkatého celeru okrájíme od tvrdých částí a nakrájíme na velmi drobné kousky. Cibulku i s natí dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
Rýži necháme po uvaření trochu vychladnout, přidáme k ní veškerou zeleninu, zakápneme citronem, olivovým olejem a troškou octa. Rýžový salát podle chuti osolíme, opepříme a promícháme s nadrobno nasekanou čerstvou bazalkou. Nemáme-li čerstvou, použijeme sušenou bazalku.
Svěží rýžový salát podáváme jako lehký hlavní chod, je vhodný na oběd i večeři, chceme-li shodit nějaké to kilo.