Svěží rýžový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks rajče
1 ks citron
1 hrnek rýže
2 lžíce olivový olej
2 ks jarní cibulka
0.5 ks řapíkatý celer
podle chuti
sůl
bazalka
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rýži (nelepivou) uvaříme v osolené vodě doměkka.

  2. Mezitím si připravíme všechnu zeleninu. Půlku menšího řapíkatého celeru okrájíme od tvrdých částí a nakrájíme na velmi drobné kousky. Cibulku i s natí dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.

  3. Rýži necháme po uvaření trochu vychladnout, přidáme k ní veškerou zeleninu, zakápneme citronem, olivovým olejem a troškou octa. Rýžový salát podle chuti osolíme, opepříme a promícháme s nadrobno nasekanou čerstvou bazalkou. Nemáme-li čerstvou, použijeme sušenou bazalku.

  4. Svěží rýžový salát podáváme jako lehký hlavní chod, je vhodný na oběd i večeři, chceme-li shodit nějaké to kilo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!