Svěží rybízový dortík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

drobenka
125 g máslo
0.5 balíčku prášek do pečiva
0.5 hrnku cukr krystal
1 hrnek polohrubá mouka
náplň
200 ml mléko
0.5 hrnku cukr moučka
1 ks kysaná smetana
1 ks vanilkový cukr
1 kostka měkký tvaroh
1 ks pudinkový prášek
náplň 2
200 g rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Na náplň smícháme tvaroh, smetanu, vanilkový cukr a cukr krystal. Do mléka nasypeme pudinkový prášek (vanilkový, čokoládový nebo kokosový) a řádně rozmícháme. Pudinkové mléko přimícháme do tvarohové náplně.

  3. Na drobenku smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Zapracujeme studené máslo tak, aby vznikla drobenka. Tu pak nasypeme na dno vymazané dortové formy.

  4. Na drobenku nalijeme polovinu náplně, na ni nasypeme rybíz a dolijeme zbytek náplně.

  5. Svěží rybízový dortík vložíme do trouby a pečeme zhruba 40 minut, dokud náplň neztuhne a neztmavne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!