Malinové pusinky z tvarohu recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 ks vejce
250 g tvaroh
100 g cukr krupice
250 g maliny
0,5 lžiček vinný ocet
0,5 lžiček kukuřičný škrob
2 lžíce rozpuštěné máslo
4 plátky toastový chléb
2 lžíce malinový likér

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misky vymažte rozpuštěným máslem a vyložte toastovým chlebem

  2. Tvaroh prošlehejte s vaječnými žloutky a 40 g cukru. Hladkou tvarohovou směs naplňte do zapékacích misek a dejte do trouby, předehřáté na 180 °C, na 15 minut péct

  3. Bílky vložte do suché čisté nádoby, vyšlehejte do polotuha a postupně zašlehávejte zbytek cukru. Když je sníh pevný a lesklý, zapracujte ocet a škrob

  4. Maliny promíchejte s likérem a přidejte na zapečený tvaroh. Pomocí kleští na zmrzlinu ozdobte sněhem. Pusinky krátce zapečte, dokud lehce nezezlátnou

  5. Zdroj:

  6. Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010

  7. Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!