Svěží pudinkový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto 1
1 dl olej
5 ks vejce
2 lžíce kakao
1 dl voda
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr krystal
250 g polohrubá mouka
těsto 2
1 l mléko
1 lžíce cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
2 balíčky malinový pudink
poleva
3 lžíce cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
2 kelímky zakysaná smetana
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si uvaříme hustý pudink podle návodu uvedeném na sáčku. Pudink necháme vychladnout.

  2. Mezitím si připravíme těsto. Bílky vyšleháme s krystalem na tuhý sníh, postupně do něj přidáváme žloutky, olej, vodu a mouku promísenou s práškem do pečiva.

  3. Plech vymažeme olejem nebo máslem a vysypeme moukou. Vylijeme na něj 2/3 těsta. Do zbylé třetiny těsta vmícháme kakao a lijeme na světlé těsto podle fantazie. Nakonec lžící poklademe do těsta vychladlý pudink a dáme péct do vyhřáté trouby na 150 °C.

  4. Ještě na horké, upečené těsto nalijeme zakysanou smetanu, kterou jsme si vymíchali s moučkovým a vanilkovým cukrem. Pudinkový koláč necháme vychladnout a poté krájíme na kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!