Svěží pudinkový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 1 dl olej 5 ks vejce 2 lžíce kakao 1 dl voda 1 balíček prášek do pečiva 250 g cukr krystal 250 g polohrubá mouka těsto 2 1 l mléko 1 lžíce cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 2 balíčky malinový pudink poleva 3 lžíce cukr moučka 2 balíčky vanilkový cukr 2 kelímky zakysaná smetana podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Svěží pudinkový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si uvaříme hustý pudink podle návodu uvedeném na sáčku. Pudink necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme těsto. Bílky vyšleháme s krystalem na tuhý sníh, postupně do něj přidáváme žloutky, olej, vodu a mouku promísenou s práškem do pečiva.
Plech vymažeme olejem nebo máslem a vysypeme moukou. Vylijeme na něj 2/3 těsta. Do zbylé třetiny těsta vmícháme kakao a lijeme na světlé těsto podle fantazie. Nakonec lžící poklademe do těsta vychladlý pudink a dáme péct do vyhřáté trouby na 150 °C.
Ještě na horké, upečené těsto nalijeme zakysanou smetanu, kterou jsme si vymíchali s moučkovým a vanilkovým cukrem. Pudinkový koláč necháme vychladnout a poté krájíme na kostky.