Svěží moučník s čerstvými meruňkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

120 g cukr
1 špetka sůl
4 ks vejce
8 lžic voda
meruňky
1 balíček želatina
hladká mouka
tuk na vymazání
meruňková marmeláda
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky opláchneme a necháme okapat. Meruňky poté rozpůlíme, zbavíme jádra a nakrájíme na plátečky

  2. Vejce o pokojové teplotě oddělíme - zvlášť žloutky a bílky. Zvážíme vejce a kolik váží vejce, tolik mouky prosejeme. Do sklenky nalijeme horkou vodu. Na každé vejce přijdou 2 lžíce vody, v tomto receptu potřebujeme 8 lžic

  3. Začneme šlehat bílky se špetkou soli v pevný sníh. Do sněhu po částech zašleháme cukr. Po cukru přišleháme žloutky, horkou vodu a naposledy mouku. Těsto uhladíme v tukem vymazané a moukou vysypané formě

  4. Moučník pečeme asi 10 - 15 minut v troubě rozehřáté na 190 °C. Doba pečení záleží však na troubě

  5. Práškovou želatinu uvaříme podle návodu. Vlažný korpus potřeme meruňkovou marmeládou. Na marmeládu poskládáme ovoce a ovoce zalijeme už vlažnou želatinou. Moučník po vychladnutí necháme dobře ztuhnout v lednici

  6. Svěží moučník s čerstvými meruňkami podáváme s kopečkem zmrzliny nebo se šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!