Svěží moučník s čerstvými meruňkami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 120 g cukr 1 špetka sůl 4 ks vejce 8 lžic voda meruňky 1 balíček želatina hladká mouka tuk na vymazání meruňková marmeláda mouka na vysypání
Postup Svěží moučník s čerstvými meruňkami
Postup přípravy receptu
-
Meruňky opláchneme a necháme okapat. Meruňky poté rozpůlíme, zbavíme jádra a nakrájíme na plátečky
Vejce o pokojové teplotě oddělíme - zvlášť žloutky a bílky. Zvážíme vejce a kolik váží vejce, tolik mouky prosejeme. Do sklenky nalijeme horkou vodu. Na každé vejce přijdou 2 lžíce vody, v tomto receptu potřebujeme 8 lžic
Začneme šlehat bílky se špetkou soli v pevný sníh. Do sněhu po částech zašleháme cukr. Po cukru přišleháme žloutky, horkou vodu a naposledy mouku. Těsto uhladíme v tukem vymazané a moukou vysypané formě
Moučník pečeme asi 10 - 15 minut v troubě rozehřáté na 190 °C. Doba pečení záleží však na troubě
Práškovou želatinu uvaříme podle návodu. Vlažný korpus potřeme meruňkovou marmeládou. Na marmeládu poskládáme ovoce a ovoce zalijeme už vlažnou želatinou. Moučník po vychladnutí necháme dobře ztuhnout v lednici
Svěží moučník s čerstvými meruňkami podáváme s kopečkem zmrzliny nebo se šlehačkou.