Hrušky s ananasem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5000 ml voda
2500 - 300 ml voda
1 konzerva ananas
1 kg cukr krupice
hrušky
1 lžíce kyselina citronová

Postup přípravy receptu

  1. Vodu s cukrem uvedeme do varu, přilijeme šťávu z ananasového kompotu a nálev odstavíme

  2. Hrušky oloupeme, vykrájíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostky. Pokud jsou hrušky menší, můžeme je nakrájet i na měsíčky. Hrušky vhazujeme do vody smíchané s kyselinou citronovou a máčíme je asi 10 minut. Pak je necháme na sítku okapat. Pracujeme postupně, kdy jednu část máme ve vodě, druhá se suší a třetí je již ve sklenicích

  3. Do čistých vymytých sklenic dáme po dvou kostkách ananasu. Každou sklenici naplníme hruškami a nahoru dáme opět dvě kostky ananasu. Hrušky zalijeme teplým nálevem, hrdlo osušíme a sklenici ihned zavíčkujeme

  4. Sklenice naskládáme do zavařovacího hrnce, uvedeme do varu a sterilujeme 20 minut na 90 °C. Horké sklenice vyndáme na deku vzhůru dnem a necháme zabalené do druhého dne vychladnout

  5. Nálev je na jednu dávku zavařovacího hrnce, 12 - 14 sklenic (700ml).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!