Hrušky s vanilkovým krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
80 g máslo
1/2 l mléko
1 ks pomeranč
5 ks hřebíček
1 balíček vanilkový cukr
2 ks velká hruška
5 lžic hustá zakysaná smetana
3 lžíce třtinový cukr
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
1/2 l sladké víno

Postup přípravy receptu

  1. Z omytého pomeranče vymačkáme šťávu. Hrušky omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Vložíme je do marinády a necháme macerovat přes noc

  2. Marináda: Smícháme červené víno s pomerančovou šťávou, třtinovým cukrem a okořeníme hřebíčkem

  3. Z pudinkového prášku, mléka a cukru uvaříme podle návodu na obalu hustý pudink, který necháme vychladnout

  4. Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně vmícháváme uvařený pudink. Krém zlehčíme zakysanou smetanou

  5. Hrušky vyjmeme z marinády, necháme okapat a nakrájíme na plátky

  6. Do vychlazených misek nebo pohárů rozdělíme vanilkový krém, který poklademe hruškami, a podle chuti zakápneme vinnou marinádou

  7. Hrušky s vanilkovým krémem podáváme s oplatkou nebo sušenkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!