Švestkové čatní s brusinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 snítka tymián
900 g švestky
2-3 ks šalotka
100 ml červené víno
1 lžíce čerstvý zázvor
1 ks celá skořice
200 ml pomerančová šťáva
1-2 špetky mleté chilli
60-70 g třtinový cukr
100 g sušené brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Švestky omyjeme a vypeckujeme. Šalotky očistíme a nakrájíme na jemno. Zázvor nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Do velkého a širšího kastrolu vsypeme švestky, cibuli, zázvor, brusinky a přidáme cukr, skořici, chilli a snítku tymiánu. Vše zalijeme pomerančovou šťávou a vínem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 45 minut. Občas promícháme.

  3. Švestkové čatní s brusinkami je hotové, když mírně zhoustne, ale přitom má stále tekutou konzistenci.

  4. Švestkové čatní s brusinkami ihned přelijeme do čistých sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout. V ledničce vydrží až 3 měsíce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!