Švestková omáčka z povidel recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g máslo
1-2 lžíce rum
200 g povidla
1 lžíce hladká mouka
podle chuti
cukr
sůl
mletá skořice
citronová kůra
mletý hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozehřejeme v kastrolku, přisypeme prosátou hladkou mouku a na nízkém plameni pár minut opékáme. Do jíšky postupně zašleháme vodu, pak přidáme švestková povidla, citronovou kůru, sůl, cukr a veškeré koření podle chuti.

  2. Švestkovou omáčku povaříme asi 20 minut, aby se všechny chutě dokonale spojily. Před podáváním vmícháme do omáčky rum.

  3. Švestková omáčka z povidel skvěle doplní masové pokrmy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!