Hrníčkový rebarborový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,75 hrnků cukr
0,5 hrnků cukr
2 ks vejce
8 lžic máslo
8 lžic máslo
0,75 hrnků mléko
10 ks rebarbora
1 hrnek polohrubá mouka
tuk na vymazání
1,25 hrnek hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ušleháme žloutky s cukrem do hladké pěny. Přidáme mírně ohřáté mléko a změklé nebo rozpuštěné máslo. Směs ještě chvíli mírně šleháme a poté přidáme hladkou mouku, kterou jsme promíchali s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech

  2. Rebarboru opláchneme a oloupeme z ní vrchní slabou slupku. Potom nakrájíme rebarboru na drobné kostičky, které poklademe na těsto. Navrch si připravíme drobenku. Rozpuštěné máslo promícháme s cukrem a moukou. Připravenou drobenkou posypeme koláč

  3. Rebarborový koláč pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě při 150 °C

  4. Hrnečkový rebarborový koláč necháme vychladnout, potom ho nakrájíme a podáváme jako chutný moučník třeba ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!