Švédský jablečný dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
100 g cukr
1 ks vejce
50 g máslo
6-8 ks jablko
1 ks citron
14 hrnků jablečný mošt
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
těsto
150 g cukr
4 ks vejce
150 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
300 g hladká mouka
na potření
0 l smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky
na ozdobu
1 balíček čokoládové hoblinky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si vypracujeme těsto. Smícháme změklé máslo s cukrem, vejci, moukou a práškem do pečiva. Těsto dáme do formy vyložené pečícím papírem a ve vyhřáté troubě upečeme.

  2. Mezitím si nastrouháme 6 - 8 oloupaných jablek a připravíme krém na švédský jablečný dort. V hrnci rozehřejeme hrnek jablečného moštu s máslem, přidáme vejce, cukr a šťávu vymačkanou z citronu. Směs zahustíme 2 balíčky vanilkového pudinku a zlehka vmícháme strouhaná jablka. Krém necháme vychladnout.

  3. Na upečený korpus naneseme vychladlý krém, potřeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a na závěr jablečný dort posypeme čokoládovými hoblinkami.

  4. Švédský jablečný dort necháme před krájením zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!