Švédské masové kuličky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
4 lžíce strouhanka
150 ml mléko
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
200 g mleté hovězí maso
olej na smažení
mletý černý pepř
200 g mleté maso (míchané)
omáčka
1 lžíce máslo
2-3 lžíce smetana ke šlehání
1 kostka bujon
300 ml mléko nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme strouhanku, hladkou mouku a mléko. Směs necháme odstát asi 10 minut. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Do odležené směsi přidáme maso, vajíčko a cibuli a opět pořádně promícháme. Podle chuti směs osolíme a opepříme. Z hmoty tvarujeme malé kuličky.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky v něm smažíme dozlatova. Během smažení pánví občas potřeseme, aby se kuličky propekly rovnoměrně.

  3. Když máme kuličky osmaženy, rozmícháme v pánvi s výpekem máslo, přidáme vodu nebo mléko, rozdrobený bujon a vaříme 3 - 5 minut. Omáčku nakonec zjemníme smetanou.

  4. Švédské masové kuličky podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!