Sváteční salát z pekingského zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks grapefruit
1 lžička zelený pepř
400 g pekingské zelí
200 g pečené drůbeží maso
100 g kompotované hrozny nebo angrešt
na ozdobu
4 lžíce šlehačka
1 lžíce brusinkový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté a okapané zelí nakrájíme na nudličky. Grapefruit rozdělíme na díly, sloupneme dužinu a kompotované ovoce necháme odkapat. Maso nakrájíme na nudličky a z citronu vymačkáme šťávu.

  2. V míse promícháme zelí, grep, odkapané ovoce, maso a začneme dochucovat. Salát opepříme, přidáme citronovou šťávu a také nálev z kompotu. Vše promísíme a dáme vychladit.

  3. Salát před podáváním rozdělíme do skleněných pohárů a zdobíme šlehačkou a brusinkami. Salát z pekingského zelí se hodí jako příloha ke svátečnějším příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!