Sváteční bramborový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
2 kg brambory
440 ml majonéza
3 lžíce hořčice
4 ks mrkev
360 g kyselé okurky
2 ks cibule (střední)
200 ml tatarka
4 špetky bylinková sůl
podle chuti
130 g hrášek sterilovaný
260 g kukuřice sterilovaná

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme brambory ve slupce, do dalšího hrnce si dáme vejce a mrkev. Brambory, vejce a mrkev po uvaření slijeme a dáme vychladnout. Než brambory, vejce a mrkev vychladne nastrouháme si kyselé okurky a nakrájíme cibuli na středně velké kostičky.

  2. Cibuli a okurky vložíme do vhodně velké mísy. Po vychladnutí brambory, vejce a mrkev oloupeme. Brambory nakrájíme kráječem na kostičky a vložíme do mísy k okurkám a cibuli. Mrkev nastrouháme do mísy.

  3. Přidáme majolku, hořčici a tatarku. Vše řádně promícháme a dokořeníme bylinkovou solí.

  4. Bramborový salát dáme do lednice a podáváme studené.

  5. Kdo má rád tak lze přidat sterilovaný hrášek nebo kukuřici přidá to další chuť a salát je bohatší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!