Šunka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 dkg sůl
75 dkg vepřová plec
60 dkg vepřová kýta
podle potřeby
voda
tlačenkový sáček

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a 20 minut mícháme se solí. Důležité je maso tzv. mazat! Hmotu dáme do tlačenkového sáčku, dobře upěchujeme, konec sáčku zavážeme provázkem a necháme 24 hodin odležet v lednici.

  2. Druhý den šunku 3 hodiny necháme povalovat v horké vodě (nesmí vařit). Nejprve1,5 hodiny z jedné strany, poté šunku obrátíme a 1,5 hodiny povalujeme i z druhé strany. Šunku necháme do druhého dne vychladnout.

  3. Pak krájíme šunku podle potřeby třeba na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!