Šumavský řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 ks vejce
600 g brambory
1 lžička majoránka
90 g hladká mouka
1 špetka mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení
náplň
4 ks uzená krkovice
4 ks uzená rolovaná plec

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme je a chvilku necháme stát. Poté z nich vymačkáme tekutinu, okořeníme je a přidáme prolisovaný česnek, vejce a mouku. Vypracujeme těsto.

  2. Na oleji rozprostřeme 1/4 těsta (jako na bramborák), na půlku položíme plátek masa. Nebo můžeme použít uzenou rolovanou plec. Když se těsto zespodu zapeče, přeložíme volnou polovinu placky přes maso a dopečeme.

  3. Šumavský řízek v pekáčku v troubě při 180 °C asi 10 minut propékáme.

  4. Šumavský řízek podáváme se zeleninovou přílohou. Je dobrý na oběd či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!