Krémová polévka ze šumavských hříbků recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 100 g máslo 10 ml smetana 2 lžíce hladká mouka mletý černý pepř 300 g čerstvé hříbky 2 lžíce sušené hříbky 300 ml drůběží vývar boquet garni jemné bylinky
Postup Krémová polévka ze šumavských hříbků
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky připravíme jišku, kterou zalijeme vývarem a dobře provaříme s částí sušených hub. Vaříme zvolna, postupně dochutíme solí, pepřem, přidáme boquet garni. V další nádobě orestujeme očištěné a nakrájené houby, na které scedíme provařený základ a jen lehce prohřejeme
Smetanu ochutíme lehce solí a nasekanými bylinkami a plníme do šlehačkové nádoby. Ze zbylých sušených hub připravíme v mixeru jemný pudr, který ještě prosejeme přes jemné sítko
Krémovou polévku ze šumavských hříbků servírujeme v nahřátých šálcích s bylinkovou šlehanou smetanou a houbovým pudrem
Recept od šéfkuchaře Radka Šubrta, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, www.gastrofoodfest.cz
Radek Šubrt šéfkuchař a majitel restaurací AMADE a SOKOOL a jídelen Na Pruhu a Na Krejcárku.