Krémová polévka ze šumavských hříbků recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
10 ml smetana
2 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř
300 g čerstvé hříbky
2 lžíce sušené hříbky
300 ml drůběží vývar
boquet garni
jemné bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky připravíme jišku, kterou zalijeme vývarem a dobře provaříme s částí sušených hub. Vaříme zvolna, postupně dochutíme solí, pepřem, přidáme boquet garni. V další nádobě orestujeme očištěné a nakrájené houby, na které scedíme provařený základ a jen lehce prohřejeme

  2. Smetanu ochutíme lehce solí a nasekanými bylinkami a plníme do šlehačkové nádoby. Ze zbylých sušených hub připravíme v mixeru jemný pudr, který ještě prosejeme přes jemné sítko

  3. Krémovou polévku ze šumavských hříbků servírujeme v nahřátých šálcích s bylinkovou šlehanou smetanou a houbovým pudrem

  4. Recept od šéfkuchaře Radka Šubrta, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, www.gastrofoodfest.cz

  5. Radek Šubrt šéfkuchař a majitel restaurací AMADE a SOKOOL a jídelen Na Pruhu a Na Krejcárku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!