Šumavská zvěřinová směs recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
10 dkg cibule
tymián
1 lžíce kečup
12 dkg žampiony
1 dl červené víno
mletý pepř
20 dkg kachní játra
40 dkg srnčí kýta

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí nebo jelení kýtu očistíme a nakrájíme na nudličky. Játra můžeme použít kachní nebo kuřecí. Žampiony a cibuli očistíme a také nakrájíme na nudličky.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme maso a játra a restujeme asi 2 minuty. Pak přidáme cibuli, žampiony a pokračujeme v restování asi ještě minutu. Přidáme ostatní suroviny a již jen krátce prohřejeme, aby maso neztuhlo a nemuselo se dusit.

  3. Šumavskou zvěřinovou směs podáváme s brambory nebo bramboráčky. Podáváme ji nejlépe teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!