Šumavská zvěřinová směs recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 10 dkg cibule tymián 1 lžíce kečup 12 dkg žampiony 1 dl červené víno mletý pepř 20 dkg kachní játra 40 dkg srnčí kýta
Postup Šumavská zvěřinová směs recept
Postup přípravy receptu
-
Srnčí nebo jelení kýtu očistíme a nakrájíme na nudličky. Játra můžeme použít kachní nebo kuřecí. Žampiony a cibuli očistíme a také nakrájíme na nudličky.
Na pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme maso a játra a restujeme asi 2 minuty. Pak přidáme cibuli, žampiony a pokračujeme v restování asi ještě minutu. Přidáme ostatní suroviny a již jen krátce prohřejeme, aby maso neztuhlo a nemuselo se dusit.
Šumavskou zvěřinovou směs podáváme s brambory nebo bramboráčky. Podáváme ji nejlépe teplou.