Štrúdl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
strouhanka
náplň
cukr
60 dkg jablko
10 dkg rozinky
mletá skořice
těsto
1 špetka cukr
4 lžíce olej
1 špetka sůl
20 dkg hladká mouka
12 lžic teplá voda
na potření
olej
Postup Štrúdl recept
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na těsto vypracujeme hladké a vláčné těsto. Rozinky omyjeme. Jablka očistíme, nastrouháme a smícháme s rozinkami.
Odležené těsto rozválíme a lehce potřeme oleje, posypeme strouhankou, kterou můžeme opražit a poklademe jablky. Jablka posypeme skořicí, ocukrujeme a zavineme.
Štrúdl pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.
Upečený štrúdl necháme trochu vychladit a můžeme podávat. Štrúdl je dobrý studený i teplý a je rychlý.