Štrúdl na slano s vinnou klobásou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
1 ks vejce
3 ks vejce
strouhanka
1 ks cibule
1 ks brokolice
15 dkg eidam
500 g vinná klobása
1 balíček listové těsto
1 ks červená paprika
slunečnicové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu opláchneme a nakrájíme. Cibuli nadrobno, brokolici na drobné kousky a červenou papriku na nudličky. Nastrouháme si eidam

  2. Na pánev dáme rozehřát trošku oleje a na něm osmahneme cibuli. Dále přidáme brokolici, trošku vody a podusíme. Když brokolice začne měknout, přidáme nakrájenou papriku. Dusíme tak, aby byla zelenina ještě trošku tvrdá a křupavá. Poté ji zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme a přidáme trochu kari koření. Po dokončení dáme vychladit

  3. Než se náplň vychladí, rozválíme listové těsto na placku a prostředek těsta můžeme trošku vysypat strouhankou. Vezmeme náplň a stejnoměrně ji rozprostřeme po těstě. Pak vezmeme vinnou klobásu a nakrájíme si stejně dlouhé válečky podle délky těsta a ty pak položíme podélně na zeleninu. Klobásku zasypeme strouhaným eidamem a máme připraveno k zavinování štrúdlu. Rozšlehaným vejcem ještě potřeme okraje těsta, které jsme si nechali volné, a pak štrúdl zavineme

  4. Štrúdl položíme na rozprostřený pečící papír na velkém plechu, potřeme ho rozšlehaným vejcem a posypeme slunečnicovými semínky. Dáme do trouby asi na 180 °C a pečeme podle výkonu trouby

  5. Hotový štrúdl na slano s vinnou klobásou vyndáme, necháme trošku zchladit a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!