Štrúdl na slano s vinnou klobásou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej 1 ks vejce 3 ks vejce strouhanka 1 ks cibule 1 ks brokolice 15 dkg eidam 500 g vinná klobása 1 balíček listové těsto 1 ks červená paprika slunečnicové semínko
Postup Štrúdl na slano s vinnou klobásou
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu opláchneme a nakrájíme. Cibuli nadrobno, brokolici na drobné kousky a červenou papriku na nudličky. Nastrouháme si eidam
Na pánev dáme rozehřát trošku oleje a na něm osmahneme cibuli. Dále přidáme brokolici, trošku vody a podusíme. Když brokolice začne měknout, přidáme nakrájenou papriku. Dusíme tak, aby byla zelenina ještě trošku tvrdá a křupavá. Poté ji zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme a přidáme trochu kari koření. Po dokončení dáme vychladit
Než se náplň vychladí, rozválíme listové těsto na placku a prostředek těsta můžeme trošku vysypat strouhankou. Vezmeme náplň a stejnoměrně ji rozprostřeme po těstě. Pak vezmeme vinnou klobásu a nakrájíme si stejně dlouhé válečky podle délky těsta a ty pak položíme podélně na zeleninu. Klobásku zasypeme strouhaným eidamem a máme připraveno k zavinování štrúdlu. Rozšlehaným vejcem ještě potřeme okraje těsta, které jsme si nechali volné, a pak štrúdl zavineme
Štrúdl položíme na rozprostřený pečící papír na velkém plechu, potřeme ho rozšlehaným vejcem a posypeme slunečnicovými semínky. Dáme do trouby asi na 180 °C a pečeme podle výkonu trouby
Hotový štrúdl na slano s vinnou klobásou vyndáme, necháme trošku zchladit a můžeme podávat.