Pečený králík se zeleninou a bůčkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

slanina
5 stroužků česnek
sůl
1 ks cibule
kmín
1/4 ks celer
2 ks mrkev
2 ks petržel
1 ks králík
500 g bůček
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Králíka omyjeme, prošpikujeme slaninou a osolíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a potřeme jím králíka. Nakonec jej posypeme kmínem, dáme do pekáče a necháme přes noc odležet

  2. Druhý den nakrájíme bůček na větší kostky, také jej osolíme a posypeme kmínem. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy

  3. Zeleninu spolu s bůčkem vložíme do pekáče, podlijeme vodou. Králíka dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 2,5 hodiny na 180 °C. Během této doby králíka s bůčkem průběžně přeléváme šťávou. V případě potřeby přilijeme trochu vody. Před koncem pečení můžeme maso nechat dopéct odkryté, aby vznikla kůrčička

  4. Pečeného králíka se zeleninou a bůčkem podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!