Strouhaná buchta s tvarohem a kakaem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
3 ks vejce
4 lžíce máslo
mléko
0 kg tvaroh
30 dkg cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
těsto
5 lžic kakao
4 lžíce mléko
1 ks vanilkový cukr
40 dkg polohrubá mouka
250 dkg tuk na pečení
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Polohrubou mouku, kakao, mléko a vanilkový cukr smícháme a dáme do lednice ztuhnout (nejlépe přes noc).

  2. Náplň vytvoříme smícháním tvarohu, cukru, vajec, rozpuštěného másla, vanilkového cukru a mléka.

  3. 2/3 těsta nastrouháme na vymaštěný plech (na velká oka), dáme tvarohovou náplň a nahoru dostrouháme zbytek těsta.

  4. Strouhanou buchtu s tvarohem a kakaem pečeme asi při 160 °C 30 minut, špejlí zjistíme, jestli je buchta pečená. Těsto se nám na špejli nesmí lepit.

  5. Strouhanou buchtu s tvarohem a kakaem podáváme nakrájenou na kostky. Moučník je dobrý nejen k odpolední kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!