Hot Brownie s čokoládou a vanilkovou zmrzlinou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

650 g cukr
1 špetka sůl
8 ks vejce
250 g máslo
50 g kakao
1 ks prášek do pečiva
máta
500 g čokoláda na vaření
250 g hladká mouka
vanilková zmrzlina

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozehřejeme s máslem, zvlášť ušleháme vejce s cukrem a po ušlehání přidáme špetku soli. Přidáme kakao a povolené máslo s čokoládou, promícháme a na závěr přisypeme hl. mouku a prášek do pečiva

  2. Než začneme směs dávat do vymazaného plechu, přihodíme ještě nahrubo nasekanou čokoládu

  3. Brownie pečeme v troubě na 180 °C - 25 minut a pak na 165 °C - 25 minut

  4. Hotové Brownie necháme chladnout cca 4 - 5 hodin a krájíme na malé kostky

  5. Podáváme s vanilkovou zmrzlinou, ozdobené čerstvou mátou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!