Hot Brownie s čokoládou a vanilkovou zmrzlinou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 650 g cukr 1 špetka sůl 8 ks vejce 250 g máslo 50 g kakao 1 ks prášek do pečiva máta 500 g čokoláda na vaření 250 g hladká mouka vanilková zmrzlina
Postup Hot Brownie s čokoládou a vanilkovou zmrzlinou
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu rozehřejeme s máslem, zvlášť ušleháme vejce s cukrem a po ušlehání přidáme špetku soli. Přidáme kakao a povolené máslo s čokoládou, promícháme a na závěr přisypeme hl. mouku a prášek do pečiva
Než začneme směs dávat do vymazaného plechu, přihodíme ještě nahrubo nasekanou čokoládu
Brownie pečeme v troubě na 180 °C - 25 minut a pak na 165 °C - 25 minut
Hotové Brownie necháme chladnout cca 4 - 5 hodin a krájíme na malé kostky
Podáváme s vanilkovou zmrzlinou, ozdobené čerstvou mátou.